Broliai Edgaras Voitechovskis (88 kg) ir Andrius Reisch (78 kg) iškovojo sidabro ir bronzos medalius Poreče (Kroatija) vykusiame pasaulio imtynių veteranų čempionate!

Abu atletai varžėsi čempionato laisvųjų imtynių turnyro “A” divizione (35-40 metų).

Edgaras suklupo tik imtyje dėl pirmos vietos, kuomet lygioje kovoje rezultatu 6:6 pagal kriterijus nusileido Alanui Zasijevui (atleto šalis neskelbiama) ir buvo apdovanotas sidabro medaliu.

Klaipėdietis kvalifikacijoje įveikė amerikietį Benjaminą Gooley (11:0), ketvirtfinalyje Temurą Gelatashvilį iš Gruzijos (9:0), o kovoje dėl išėjimo į finalą nepaliko vilčių Mortezui Afzaliui iš Irano (11:0).

Svoryje galynėjosi 14 atletų.

Andrius Reisch (78 kg; 11 dalyvių) pergalingai startavo kvalifikacijoje, kurioje minimaliu skirtumu palaužė amerikiečio Benjamino Yoelo pasipriešinimą (4:3), tačiau kitame etape neprilygo ukrainiečiui Ivanui Dorochenko (0:6).

Lemiamoje kovoje dėl bronzos Andrius rezultatu 5:4 išplėšė pergalę iš neskelbiamos valstybės atleto Soslano Marzojevo ir užėmė trečią vietą.

Brolius Edgarą ir Andrių varžyboms ruošė jų tėtis treneris Olegas Voitechovskis ir treneris Sergejus Kasimovas.

Vyriausių atletų „E“ divizione (56-60 metų) čempionatų senbuvis Antanas Merkevičius (70 kg; 12 dalyvių) kvalifikacijoje nusileido būsimam finalininkui Stephenui Hortonui iš JAV (0:11), paguodos dvikovoje įrodė savo pranašumą prieš Narangerelą Ochirkhuu iš Mongolijos (4:2), tačiau lemiamoje imtyje dėl bronzos neprilygo moldavui Gheorghe Bistritchiui (0:12) ir tenkinosi penkta vieta.

Valdas Malinauskas