Novi Sade (Serbija) vykstančiame Europos jaunimo imtynių čempionate Rokas Čepauskas (72 kg) iškovojo keturias pergales ir trečiadienį kausis dėl nugalėtojo titulo su pasaulio U20 čempionato prizininku Muhammedu Ali Gocmenu iš Turkijos!

Graikų-romėnų imtynių turnyro kvalifikacinėje imtyje vilnietis įrodė savo pranašumą antrame kėlinuke, kuomet paspaudė iki tol pirmavusį graiką Arionasą Kolitsopoulosą ir pateko į kitą etapą.

Sekančios dvi kovos vystėsi pagal panašų scenarijų. Dvikovose su Čekijai atstovaujančiu Dalgatu Magomedovu bei švedu Denny Chjanu Rokas gan greitai „surado“ savo taškus ir sumaniai apsaugojo įgytą pranašumą iki finalinio švilpuko.

Ketvirtfinalio su gan tituluotu (Europos U20 čempionas; Europos U23 ir pasaulio U20 čempionatų bronzos medalių laimėtojas) azerbaidžaniečiu  Ruslanu Nurullayevu prasidėjo įkyriu varžovo spaudimu bei iškovotu tašku už parodytą aktyvumą. Azeris, matomai, tikėjosi atiduoti iniciatyvą ir atsigriebti antroje dalyje. Tokį sumanymą sužlugdė Rokas, kuomet prigriebė azerbaidžaniečio galvą ir atliko keturbalį techninį veiksmą. Šiek tiek atleidęs vadeles, lietuvis apsigynė parteryje ir be streso pergalingai užbaigė dvikovą.

Lemiamoje imtyje dėl aukso Rokas Čepauskas grumsis su praeitų metų pasaulio U23 čempionato prizininku Muhammedu Ali Gocmenu iš Turkijos.

Rokas jau bent laipteliu pagerino savo pasiekimą – pernai Santjago de Komposteloje vykusiame Europos imtynių jaunimo U20 čempionate jis užėmė trečią vietą.

Kiti klasikai Kipras Puikis (67 kg), Platonas Špolianskij (82 kg) bei Pijus Baldyšius (130 kg) – pralaimėjo pirmąsias kovas ir baigė savo pasirodymus čempionate.

Valdas Malinauskas

Europos imtynių jaunimo U20 čempionatas

Novi Sad (Serbija)

Graikų-romėnų imtynės

202 dalyviai iš 32 valstybių

 

Rezultatai

GR – 72 kg Finalas Rokas Čepauskas – Muhammed Ali Gocmen (TUR)

GR – 72 kg 1/2 Fin. Rokas Čepauskas – Ruslan Nurullayev (AZE) 5:1

GR – 72 kg 1/4 Fin. Rokas Čepauskas – Denny Chjan (SWE) 3:1

GR – 72 kg 1/8 Fin. Rokas Čepauskas – Dalgat Magomedov (CZE)  3:1

GR – 72 kg Kval. Rokas Čepauskas – Arionas Kolitsopoulo (GRE) 7:3

 

GR – 67 kg Kval. Kipras Puikis – Fritz Reber (SUI) 1:4

 

GR – 82 kg Kval. Platon Špolianskij – Antonio Lukac (CRO) 0:9

 

GR – 130 kg 1/8 Fin. Pijus Baldyšius – Marko Milanovič (CRO) 2:10