Novi Sade (Serbija) tęsiasi Europos jaunių (U23) imtynių čempionatas.

Trečiadienį moterų imtynių turnyre startavo visos trys mūsų šalies atletės.

Greta Tverskytė (69 kg) sėkmingai įveikė kvalifikaciją, kurioje akivaizdžiai nustelbė graikę Dimitrą Barelou (10:0), tačiau ketvirtfinalyje aršioje kovoje minimaliai 4:5 nusileido prancūzei Lisei Landouzy.

Vakarinėje čempionato dalyje prancūzė pateko į pusfinalį, kuriame ant menčių paguldė Michaelą Seboekovą iš Slovakijos ir atvėrė Gretai duris į paguodos turnyrą, kuriame pečius surems su Zahra Karimzada iš Azerbaidžano. Sėkmės atveju Greta kautųsi dėl bronzos apdovanojimo su slovake M. Seboekova.  

Tuo tarpu Greta Usinovič kvalifikacijoje neprilygo serbei Orsoljai Habi (2:12). Serbė aštuntfinalyje nugalėjo ukrainietę Oleksandrą Malkovą, tačiau O. Habi pralaimėjimas ketvirtfinalyje prancūzei Violettai Duchet Annez sužlugdė vilnietės viltis kautis dėl bronzos.

Augustė Gendvilaitė (73 kg) burtų valia pateko į ketvirtfinalį ir pralaimėjo vėliau finalą pasiekusiai Dianai Titovai (šalies pavadinimas neskelbiamas). Paguoda mūsų atletei taip pat susiklostė nesėkmingai – Augustę dvikovos pabaigoje ant menčių paguldė rumunė Anna Hotaran.

Mūsų šalies atlečių rezultatai:

WW – 69 kg Paguoda Zahra KARIMZADA (AZE) – Greta TVERSKYTĖ ?:?

WW – 69 kg 1/4 Finalo Lise LANDOUZY (FRA) – Greta TVERSKYTĖ 5:4

WW – 69 kg Kvalif. Greta TVERSKYTĖ – Dimitra BARELOU (GRE) 10:0

 

WW – 61 kg Kvalif. Greta USINOVIČ – Orsolja HABI (SRB) 2:12

 

 WW – 73 kg Paguoda Anna HOTARAN (ROU) – Augustė GENDVILAITĖ 9:2

 WW – 73 kg 1/4 Finalo Augustė GENDVILAITĖ – Diana TITOVA 0:11